26 Mayıs 2010

ÇİÇEKLERİN DİLİ ( GÜL )

Bazen duygularımızı ifade edip açıklamak da  zorlanırız.  İşte bu durumlarda imdadımıza çiçekler yetişir.  İnsanlar zaman içinde her çiçeğe belli anlamlar yüklemişler ve duygularını bu suretle karşı tarafa anlatmaya çalışmışlardır. Yani çiçekler sadece güzelliğin zerafetin sembolü  değil, ayni zamanda duygularımızın da anlatılmasında zaman zaman baş vurduğumuz  bir iletişim aracıdır.

İlk defa çiçeklerin dili, 1600 yıllarında İstanbul'da oluşturulmaya  başlanmıştır. İstanbul'dan daha sonra İngiltere'ye giden Mary Wortley Montaqu bu çalışmalara devam ederek ortak bir çiçek dili geliştirmiştir.
Lady Montaqu bu konuda  yazdığı bir mektupta; 'Parmaklarımzı oynatmadan, çiçeklerle tartışabilir, azarlayabilir, dostluk, aşk, nezaket mektupları ve hatta haber bile gönderebilirsiniz.' diye yazmıştır.

Daha sonra  Fransızlar bu dili daha da geliştirmiş ve 800 çiçeğin anlamı belirlenerek dünyada ortak bir çiçek dili oluşmuştur.
Çiçekler aleminde  müstesna bir yeri olan gülün renklerine göre anlamları şöyledir.

Sarı gül
SICAK SEVGİ BESLİYORUM
Kırmızı gül goncası
GENÇ VE GÜZELSİN
Pembe gül
GÖNLÜM SENDE
Beyaz gül
MASUMİYET
Kırmızı gül
AŞK
Kırmızı ve beyaz gül
BİRLİKTE  OLMAK İSTEĞİ

3 yorum:

  1. Prezado A.Kadir Bekçi,lindas rosas.fico agradecido
    por você seguir o meu blog.
    Um abraço e muitas felicidades.
    Atenciosamente.
    boscolysilver.
    02/06/2010 as 21h10min.

    YanıtlaSil
  2. Obrigado por seguir mev blog.
    Atenciosamente.

    YanıtlaSil
  3. GÜL,her daim budanmalıdır GÜL sahibine dermiş:''Sahibimin elinde makası olsada beni hergün budasa''GÜL bakımı,budaması,zararlılarla mücadelesi epey geniş bir konu karşılaşılan sorunlara ancak cevap verebilirim.

    YanıtlaSil

Reklam amaçlı ve bitki isteği ile ilgili yorum yapılmamasınını rica ederim. Bitki ve çiçek satmadığımı bir kez daha belirtmek isterim.