16 Mart 2011

CİTTASLOW SEFERİHİSAR ORKİNOS ÇİFTLİĞİ İSTEMİYOR

Türkiye'de ilk cittaslow (sakin şehir) unvanını kazanmış olan Seferihisar'a,  orkinos çiftliği kurulmak istenmektedir. Sığacık körfezinde kurulacak olan  orkinos çiftliği, çevreye olumsuz etki yaparak 'Sakin şehir' düşüncesine zarar verecektir. Açık denizlerde kurulması gereken orkinos çiftliklerinin Sığacık körfezi'ne kurulması kirliliğe yol açarak, balıkçılığı ve turizmi de olumsuz yönde etkileyecektir.
Seferihisar Belediyesi'nin önderliğinde pazar günü (13.03.2011) Sığacık'ta 2000 kişinin katılımı ile bir etkinlik düzenlenmiş ve orkinos çiftliğinin kurulması protesto edilmiştir. Greenpeace, çevreci kuruluşlar, basın ve sanatçılarda eyleme katılarak destek vermişlerdir.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ,yaptığı konuşmada ; Sığacık körfezinde
orkinos balık çiftliği istemediklerini, Seferihisar'ın 'özel çevre koruma alanı' olmasını
istediklerini söylemiştir.
Teos Doğa Sporları Grubu'da eyleme katılarak destek vermiştir.
Eşim ve ben 
Yurdumuzun çeşitli yerlerinden gelen çok sayıda çevre örgütü
eyleme katılarak desteklemiştir.
Orkinos çiftliğinin kurulacağı yere hep beraber gidiyoruz.
Çok sayıda deniz aracını dolduran çevreciler 'Orkinos çiftliğine hayır.'
slagonları attılar.

3 yorum:

  1. Belediyeden ruhsat almadan böyle bir işi yapamamaları gerekir.Birileri para kazanacak diye çevre katliamını protesto ediyorum. Çevre herkesindir.

    YanıtlaSil
  2. İnternette gezinirken sitenize rastladım gerçekten çok açıklayıcı bilgiler vermişsiniz. Dell dizüstü servisleri ekibimiz olarak çalışmalarınızda başarılar dileriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dell Bilgisayar ekibine teşekkür ede iyi çalışmalar dilerim.

      Sil

Reklam amaçlı ve bitki isteği ile ilgili yorum yapılmamasınını rica ederim. Bitki ve çiçek satmadığımı bir kez daha belirtmek isterim.