28 Mayıs 2011

ADINI 'CİHANGİR' KOYDUK


Daha önce ki bir yazımda ( http://kadirbekci53.blogspot.com/2010/04/blog-post.html ), bahçem de yaşayan bir kaplumbağadan söz etmiştim.  Aynı kaplumbağa bu yıl havaların ısınması ile birlikte yeniden ortaya çıktı. Önce sebzelerimizi yediği için dışarıya bıraktık, ancak bir süre sonra tekrar geldi. Şimdi artık  ona alıştık, hep beraber yaşıyoruz.

Kaplumbağalar böcek ve bitkilerle beslenir.
Çiçeklerin tadını beğendi m? dersiniz.
Adını da 'Cihangir' koyduk. Cihangir, sebze ve çiçeklerimize zarar vermiş olsa da  onu seviyoruz. O da  bizi tanıyor ve artık  etrafımızda  korkmadan dolaşıyor. Burası bizim kadar onunda mekanı.

Cihangir eşimi dinlemiyor.
Beni daha çok sevmişe benziyor.
Bazen diğer canlıların da bizim gibi bu dünyada yaşamaya  hakkı olduğunu unutarak, onları yok etmeye çalışıyoruz.  Doğanın bir bütün olduğunu düşünmeden, sorumsuz  hareket ediyoruz. Peki diğer canlılar yok olursa, tek başımıza biz dünyada yaşayabilirmiyiz?
Posted by Picasa

4 yorum:

  1. cok tatli Hosgelmis Cihangir bahcenize, onlara da artik yer kalmadi dogada ilacli tarimdan, burada ilginctir hic gormedim mesela! beste

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Beste;
    Maalesef, organik tarıma gereken önemin verilmemesi,kullanılan kimyasal maddeler, hem hayvanlar, hemde insanlar için büyük bir tehdit oluşturmaktadır.

    YanıtlaSil
  3. Ah o Cihangir'e iyi bakin. Onlarin hayatini yok ediyor insanoglu. Sizinle uzun yillar yasasin dilegim...

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Berceste,
    Hayvanları korumak hepimizin ortak görevi olmalıdır.Hayvanların ve bitkilerin olmadığı bir dünyada, bizlerinde olmayacağını, aklımızdan hiç çıkarmamalıyız.

    YanıtlaSil

Reklam amaçlı ve bitki isteği ile ilgili yorum göndermemenizi rica ederim. Bitki, çiçek satmadığımı bir kez daha belirtmek isterim.