13 Haziran 2010

HAYVAN SEVGİSİ

Sincap (kedi) ve enikleri

Komşumuz, bir süreliğine başka bir yere gitmek zorunda kalınca bahçesinde baktığı kedisine  ( adı sincap )   ve yeni doğan   yavrularına,   gelinceye kadar göz - kulak olmamızı rica etmişti.  Yavrularını doğurduğu / sakladığı yerden getirmediği için de,  çok istediği halde  göremeden gitmek zorunda kalmıştı.    

Bir kaç gün önce,  Sincap  dört yavrusu ile beraber bizim  bahçeye  gelince doğrusu şaşırdım kaldım.  Sanki,  arkadaşımla aramızda geçen  konuşmamızı duymuştu !

Diyeceğim şu ki !
Hayvanlarda  bitkiler gibi doğanın olmazsa olmazlarıdır. Dolayısıyla  onlarında insanlar  kadar bu dünyada  yaşama hakları vardır. Ancak, bitkiler  gibi hayvanların da  yaşaması çoğu zaman  insanların insafına bağlıdır. Bu nedene hayvanları, bitkileri  sevmek, korumak çok önemlidir.
Hayvanları, çiçekleri  sevmeyenlerin insanları sevebileceğini sanmıyorum.
.
Hayvanları severek mutlu olabilir, yalnızlıktan  kurtulabiliriz. Hayvanları sevmek için, illaki evimizde hayvan beslememiz şart değildir. Sokaktaki bir köpeğin başını okşayarak, bir kediye su vererek de bunu yapabiliriz. Çocuklarımıza, hayvanları sevmelerini ve korumaları gerektiğini  öğretmeliyiz.
Nitekim, hayvanları severek büyüyen  çokçukların,  hayatlarında ruhsal bakımdan daha sağlıklı ve mutlu oldukları görülmüştür
Posted by Picasa

7 yorum:

  1. Bu görüntü karşısında hep hüzünlenirim. Oysa ki, anne ve yavruları hoş bir tablo. Onların sokakta nelere maruz kalabileceklerini bilmek hep içimi acıtır. Şansları açık olsun...

    YanıtlaSil
  2. Hayvanları,bitkileri,doğayı sevelm sevdirelim.Sevginin olduğu yerde kötülükler kalmaz.Yaşadığımız sorunlara birde bu şekilde baksak.

    YanıtlaSil
  3. baba bunlar çok güzel bi tanesi pançonun aynısı, ama ben bu defa siyahlı sarılı en öndeki yavruyu istiyorum sakın kimseye vermeyinnnnn!

    YanıtlaSil
  4. Sincap'ı çok özledim... Yavruları da çok güzel...
    Gurbetteki garip ben için doya doya okşayın...
    :)

    YanıtlaSil
  5. Yaşamın her alanından seçtiğim çalışmaları, yazarlarının izniyle “Bloglardan Seçmeler” adlı sitemde yayınlıyorum.
    Sizin de izniniz olursa seçtiğim bir çalışmanızı, kaynak göstererek yayınlamak istiyorum.
    İyi günler dileğiyle.
    Sabahattin Gencal

    YanıtlaSil
  6. Bu hafta sonu gelip kendilerini mıncıklamak istiyoruz kısmetse :)
    Selamlar

    YanıtlaSil
  7. Sayın Hocam,(Sabahattin Gencal)
    Bir çok arkadaşın bloğuna ve yazılarına sizin vasıtanızla ulaşıyoruz.Çok güzel düşünmüşsünüz.
    Bloğunuzda yer almak bizi mutlu eder.
    Selamlar.

    YanıtlaSil

Reklam amaçlı ve bitki isteği ile ilgili yorum göndermemenizi rica ederim. Bitki, çiçek satmadığımı bir kez daha belirtmek isterim.