17 Temmuz 2010

ÖĞRETMENLER GÜNÜ HEDİYESİ

Öğretmenler Günü Hediyesi.

Elif  öğretmen, Anadolu'nun değişik yörelerinde uzun yıllar çalıştıktan sonra büyük bir şehre tayin olmuş  ve daha çok dar gelirli, Anadolunun değişik yerlerinden göç etmiş  ailelerin çocukların gittiği  bir okulda çalışmaya başlamıştı. Bu nedenle okulda  zaman zaman, sosyal ve ekonomik farklılıklardan kaynaklanan problemler yaşanıyordu.

Elif öğretmen, demokrat ve sevecen tavrı ile bu sorunları bir şekilde  tatlıya bağlıyor ve çözüyordu. Bu nedenle kısa zamanda  bütün arkadaşlarının, öğrencilerin, velilerin  güven  ve sevgisini kazanmıştı.

 O yıl öğretmenler gününde öğrencilerinin  kendisine bir hediye almak istediğini duyunca, sadece çiçek kabul edebileceğini söylemişti.

Çocuklar da öğretmenler gün okula gelirken bahçelerden, kırlardan topladıkları değişik çiçeklerle gelmiş, öğretmenlerini  bu anlamlı günde yalnız bırakmamıştı. 

Elif öğretmen, çocukların getirdiği çiçekleri büyük bir vazoya koydurmuştu. Farklı renklerdeki ve türdeki  bu  çiçekler bir arada çok  güzel durmuştu. 
Elif öğretmen,  insanlarında çiçekler gibi farklı farklı olduklarını bunun  kötü bir şey olmadığını, birlikte yaşamaları için bir engel olmadığını, tam tersine o toplum için bunun  zenginlik kaynağı olduğunu anlatı. 

Bu sırada bütün öğrenciler, konuşmayan, kavga eden  çocuklar birbirlerine sarılmış, bir sevgi yumağı oluşturmuştu. Hep bir ağızdan, 'öğretmenim seni çok seviyoruz' diye tempo tutmuşlardı.
Bu, Elif öğretmenin o zamana kadar aldığı en güzel  hediyeydi..

A Kadir Bekçi
17. 07. 2010, Bahçeköy / Seferihisar.

1 yorum:

Reklam amaçlı ve bitki isteği ile ilgili yorum göndermemenizi rica ederim. Bitki, çiçek satmadığımı bir kez daha belirtmek isterim.