14 Ağustos 2010

FRENK İNCİRİ NASIL YENİR ?

Frenk inciri, nam-ı diğer kaynanadili
Frenk inciri ( opuntia ficus-indica )  yada halk arasındaki adıyla kaynanadili dikenli olduğundan bildiğimiz incirler gibi dalından kopardığınız gibi hemen yenmiyor. Önce dikenlerini temizlemeniz daha sonrada kabuğunu soymanız gerekiyor

Kalın bir eldiven yardımıyla topladığınız incirleri  önce su dolu  bir kabın içine koyuyorsunuz. Daha sonra da elinize üzerinde  bez ya da sünger sarılmış  bir sopa alarak  karıştırılarak dikenlerinden ayırıyorsunuz.
Kabuğunu soymak için ise; önce incirlerin uçlarını kesmeniz daha sonrada  boyuna bir çizik atmanız gerekiyor.

Biraz buzdolabında  soğuduktan sonrada özellikle  çekirdekleri ile birlikte afiyetle yiyorsunuz..

Bu kadar zahmete değer mi? diyorsanız, ben, yine de yemenizi tavsiye ederim. Çünkü; frenk inciri sadece bir meyve değil, bir çok hastalığa da iyi geliyormuş. En önemlisi ise  vücudu dinç tutarak yaşlanmayı geciktirirmiş.

Bu arada yine de elinize diken battıysa, zeytinyağı sürerek kendiliğinden çıkmasını beklemeniz gerekir.

Frenk inciri ile ilgili şu yazılarımı da okuyabilirsiniz. http://kadirbekci53.blogspot.com.tr/2013/02/dedemin-kaktusu.html
http://kadirbekci53.blogspot.com.tr/2011/09/frenk-incirini-taniyalim-ve-sevelim.html

Olgunlaşmış frenk incirleri 

3 yorum:

  1. Frenk incirinden biz de diktik. Bakalım ne zaman büyüyüp meyve verecek. Akdeniz bölgesinde seyyar satıcıların tezgahlarında sattığını görmüştüm ama hiç tatmadım. Bizimkinin büyümesini beklerken meyvesinin nasıl toplanıp yeneceğini de öğrenmiş oldum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Dört yaşında meyve vermeye başlarmış.Ülkemizde pek önemsenmeyen bu meyvenin İtalya,İsrail gibi bir çok ülkede tarımı yapılıyormuş.
    Değerli yorumlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Türkiye'de de artık yeni bir iş kolu olarak frenk inciri üreticiliğini teşvik ediliyor

    YanıtlaSil

Reklam amaçlı ve bitki isteği ile ilgili yorum göndermemenizi rica ederim. Bitki, çiçek satmadığımı bir kez daha belirtmek isterim.