23 Nisan 2020

DOĞA VE İNSAN

Doğa  ve insan
Tozu dumana katarak gelen araba doğadaki sesizliği  bozuyordu, sabah sabah. Bizim yaramaz çoçuk dedi küçümseyerek, doğa. Oysa tahtına göz koymuştu, insanoğlu onun.  Doğayı artık kendi kurallarına göre yönetmek, değiştirmekte kararlı görünüyordu.

Sahi, insanoğlu bu mücadeleyi kazanabilir mi? ya da kazanırsa ne olur. İşte bu fotoğrafın bende oluşturduğu  düşünceler. Ya sizde ?

2 yorum:

  1. Baba tavşan ve küçük oğlu çalılıkların ardından gelmekte olan kamyona bakarken...
    Oğul Tavşan: Baba bak ben bunu biliyorum. O şeyin adı kamyon, içinde de insan var.
    Baba Tavşan: Aferin sana!... Bilmeni hiç istemezdim ama madem bugün bunu gördün, diğerlerinin de yakında geleceklerini bil. Onlar gelmeye başlayınca biz buralardan gitmek zorunda kalacağız. Çünkü onlar gittikleri yerleri yalnızca kendileri için dizayn ederler! İnsanların olduğu yerlerde hayvanlar hep bir amaca hizmet etsin istenir. Doğal yaşamımızdan kopuşumuz da bu sınıflandırma ile başlar. Eti leziz, kürkü değerli olan her hayvan gibi biz tavşanlara düşen görev ne yazık ki avcıların kurşunlarına hedef olmaktır. Kamyonların sayısı artarsa yapılacak şeyi biliyorsun artık... İnsanın olduğu yerde doğaya rahat yoktur!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederim. Maalesef, bindiğimiz dalı kestiğimizin farkına vardığımızda umarım çok gec kalmış olmayız.

      Sil

Reklam amaçlı ve bitki isteği ile ilgili yorum yapılmamasınını rica ederim. Bitki ve çiçek satmadığımı bir kez daha belirtmek isterim.