21 Mayıs 2016

BAHÇEMİZİN YENİ YARAMAZLARI

Geçen yıl üç yavrusu olan ( sadece biri yaşıyor )  bahçemizin kedilerinden Sincap'ın bu yıl dört yavrusu daha oldu. Doğunca bizden sakladığı  yavrularını, geçen hafta, daha  çok küçük olmalarına rağmen bahçeye taşıdı. Anlaşılan dört yavruya tek başına bakmak zor geldi, sanırım.

İşte sevimli yaramazlardan renkli görüntüler.

'Sincap' adını verdiğimiz kedimiz ve yavruları.
Yeni evleri
Kedi ailesi
Baba kedi ( panço / siyah beyaz olan )  ve abla kedi  ( gülcan / geçen yıl doğmuştu  )
Tek oyuncakları çizmelerim.




Anne ve baba kedi, birbirlerini çok seviyorlar







Şimdi uyku zamanı           
Çizmeli kedi
                        
                                                        BİR AY SONRA  ( Güncelleme )

                                                      Erkek Kedi Yavru Kaçırdı

Küçük yaramazlar bayağı büyüdüler, bu arada  zaman zaman beni de kızdırıyorlar. Artık sepetlerinde yatmıyorlar. balkondaki  saksıların üzerinde yatmaya başladılar, ne yaptıysak  engel olamadık, canım çiçeklerimi haşat ettiler. Kapıdaki sinekliğe  tırmanmayı çok seviyorlar, tel kafesler bozulmaya  başladı. Ne yapalım gülü seven dikenine katlanırmış.

Yeni mekanları saksılarım.
Siz olsanız ne yaparsınız?


Bu yazımı asıl güncellememin nedeni ise, dün ( 18 06 2016 ) yaşadığımız ilginç bir olay. Doğrusu böyle bir şeyi başkası anlatsa ben inanmazdım.
Panço ( erkek kedi ), dün bahçeye ağzında yeni doğmuş bir kedi yavrusu ile geldi.  Ne yapacağımızı şaşırdık, yeni doğmuş bu yavruyu belli ki annesinin sakladığı yerden bulup / çalmış,  getirmişti.  İyi bir şeymiş gibi bir de  bana sürtünerek kendini sevdirmek istiyordu.  Yavruyu  bizim yaramazların annesine ( Sincap ) götürdüm, belki emzirir, sahiplenir diye. Sincap, tepki vermedi, sadece baktı. Ancak bunu gören kendi yavruları, geçen yıl doğurduğu "Gülcan" da dahil olmak üzere kıskanarak annelerinin etrafını sardılar, emmeye başladılar. Sonuç olarak ne  yaptıysak olmadı. Bu arada kedileri çok seven kızımı aradım, ne yapabilirdik. Şırınga ile sulandırılmış  süt vermemizi söyledi. Bunda biraz başarılı olduk sanırım. Bu sabah kalktığım da yaşıyordu, yeniden süt vermeye çalıştım, bana üşümüş gibi geldi, vücudu çok soğuktu.  Bakalım onun hayatta kalmasını sağlayabilecekmiyiz.

Yeni güncelleme ( 20 06 2016 ) : Maalesef bu inanılması çok zor olay bugün yine arkasında bir takım sorular bırakarak noktalandı.Öğle saatlerinde süt verdikten bir müddet sonra yavrunun bu seferde sebetinden kaybolduğunun farkına vardık.Bu defa kim yavruyu kaçırmış olabilir bilmiyoruz, annesi mi buldu, yoksa Panço tekrar başka bir yere mi götürdü anlayamadık.Bir önemli ihtimalde yavruların annesi olan Sincap'ın geçen yıl doğurduğu büyük yavru Gülcan;  çünkü benim yavru ile ilgilenmemden rahatsız olduğunu açık açık gösteriyordu. Bir defasında boynundan tutmuş götürmeye çalışırken elinden almıştım. Tek tesellim ise; benim kontorulümde iken ölmemiş olması. İşte böyle!

Yeni doğmuş kedi yavrusu
Ne yapmak istiyor dersiniz? Erkek kedilerin yeni doğan yavruları, anneleri ile  çiftleşmek amacı ile öldürdüğü biliniyordu ama, kaçırmasının sebebi ne olabilir dersiniz?

Çok da güzel değil mi?


Kedilerin kıskanç olduğunu biliyormuydunuz?
Sadece baktı.


4 yorum:

  1. Çok şekerler.Belli bir süre dahilinde olsa da kedilerdeki annelik iç güdüsü beni çok duygulandırır. O süre içinde dünyanın en hassas anneleridir onlar. Yavrularının üstüne titrerler. Sağlıkla büyüsünler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce elimde olmayan bir nedenden dolayı yorumunuzu gec yayınladığım için kusura bakmayınız. Geçen yılkı yavrularından biri kaldı, diğer ikisi öldü ( birini zehirlediler). Siz daha iyi bilirsiniz, genel olarak kediler belli bir süre sonra yavruları ile olan ilişkilerini kesmektedirler.Halbuki bunlar hep beraber tam bir aile hayatı yaşıyorlar ve erkek kedi diğer kedileri bahçeye sokmuyor.

      Sil
  2. Çok sevimli kedicikler. Doğanın içinde çok rahat ve mutlu oldukları belli. Ancak o kadar hareketli görünüyorlar ki Seferihisar sakinliğine nasıl uyum sağlayacaklar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makbule hanım,sizden de yorumunuzu gec yayınladığım için özür diliyorum.Seferihisar'ın maaalesef sakinliği ( cittaslow ) kalmadı, zeytin bahçeleri,mandalina bahçeleri rant uğruna birer birer yok edilmeye başlandı, çok katlı binalar nedeni ile sokaklarda ancak gökyüzü görünüyor, çok yazık.

      Sil

Reklam amaçlı ve bitki isteği ile ilgili yorum göndermemenizi rica ederim. Bitki, çiçek satmadığımı bir kez daha belirtmek isterim.