21 Temmuz 2010

YASEMIN ÇİÇEĞI VE BİR AŞK HİKAYESİ

Yasemin çiçeği
Dere kıyısında yaptığı derme çatma bir kulübede tek başına  yaşıyan adam, evinin etrafını yasemin çiçekleri dikmişti. Hiç kimse ile ilişki kurmadığı için köyde,  nereden geldiği, kim olduğunu merak ediliyordu. Köyün yaşlıları, köylerinin eski  öğretmenine  benzediğini söylüyordu. Esrarengiz bu adam, zamanını çoğunu, kulubesinin bahçesine diktiği  yasemin çiçeklerinin altında kitap  okuyarak ya da derede balık avlayarak geçiriyordu.  

Bir gün balık avlarken küçük bir çocukla karşılaşınca, babası öldüğü  için  annesi ile beraber yaşıyan bu çocukla aralarında  baba - oğul şeklinde bir ilişki başlamış ve  ömrünün  kalan kısmında bütün  sevgisini bu çoçuğa vermişti. 

Her fırsatta buluşan çocuk ve yaşlı adam, zamanlarının çoğunu beraber geçirirler. Yaşlı adamın anlattığı hikayeler çocuğun çok hoşuna gider.  Beraber balık tutarlar, top oynarlar. Birbirlerini görmedikleri günler, ikisi için de zor geçmeye başlar.   

Bir gün çocuk her zamanki gibi  yasemin çiçeklerinin altından  geçmiş ve  kulübeye gelmiştir. Ancak  yaşlı  adam her zamanki yerinde yoktur, dışarıya çıkamamış  yatağında  zorlukla nefes alabilmektedir.  Çocuk, bugün ne anlatacaksın? deyince. 

Artık yolun sonuna geldiğini anlayan  yaşlı adam güçlükle oturduğu yatağından  çocuğa dönerek, 'Bugün sana değişik  bir hikaye anlatacağım' der.  O güne kadar kimseye söylemediği sırrını, ölmeden önce anlatmaya karar vermiştir.

'Bir zamanlar Anadolunun bir dağ köyünde Yasemin adında çok güzel bir kız yaşıyormuş. Adını aldığı yasemin çiçeği gibi narin ve saf  olan bu kız,  bir o kadar da içine kapanık ve utangaçmış. Bu nedenle de, köyün  öğretmenine olan aşkını bir türlü söyleyememiş.  Öğretmen de Yasemin'in kendini sevdiğini bilmiyormuş.

Ailesi Yasemin'i evlendirmek isteyince, aşkını kimselere söyleyemeyen Yasemin, düğün günü  gelinliği ile  kendini öğretmenin balık tutmakta olduğu  derinin  sulara bırakmış.  Genç kızın cesedini sudan çıkaran öğretmen, elinde sıkıca tutuğu kağıdı merak edip  okuyunca, Yasemin'in kendini sevdiğini ve bu yüzden intihar ettiğini anlamış.'

Yaşlı adamın anlattıklarından çok etkilenen  çocuk;  Öğretmen bunu  öğrenince ne yapmış? deyince.   Yaşlı adam son nefesini verirken ' Ölünceye kadar bu sır ile yaşamış',  der.  .

A Kadir Bekçi

2 yorum:

  1. Çook güzeimiş hikayesi nerde şimdi o gerçek sevdalar aşklar.👍💔💗❤

    YanıtlaSil

Reklam amaçlı ve bitki isteği ile ilgili yorum göndermemenizi rica ederim. Bitki, çiçek satmadığımı bir kez daha belirtmek isterim.